АЛБУМ НА СЕДМИЦАТА! САМО СЕГА НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА!
АЛБУМ НА СЕДМИЦАТА! САМО СЕГА НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА!
HIGH WATER 1. (DIGI)
HOME CONTACTS
30 December 2020
*** PayPal Shopping Cart for the Foreign Costumers [!] PayPal Shopping Cart for the Foreign Costumers [!]

1 July 2020
*#* Поръчки на целия каталог на MUSIC ON VINYL от Музикална компания Wzard [!] Поръчки на целия каталог на MUSIC ON VINYL от Музикална компания Wzard [!]

17 January 2020
*** Официално е - NIGHTWISH издават дългоочаквания нов албум “HUMAN. :II: NATURE.” на 10 Април чрез Nuclear Blast/ Wizard [!] Официално е - NIGHTWISH издават дългоочаквания нов албум “HUMAN. :II: NATURE.” на 10 Април чрез Nuclear Blast/ Wizard [!]

5 June 2019
MANOWAR “THE FINAL BATTLE I” - на Българския музикален пазар от 14 юни [!]MANOWAR “THE FINAL BATTLE I” - на Българския музикален пазар от 14 юни [!]

8 May 2019
*** EUFOBIA на една сцена с CANNIBAL CORPSE по време на турнето в Румъния [!] EUFOBIA на една сцена с CANNIBAL CORPSE по време на турнето в Румъния [!]

17 September 2018
*** EUFOBIA публикуваха поредния нов видеоклип към песента "Cyber Pervert" от актуалния им албум “Eufobia” [!] EUFOBIA публикуваха поредния нов видеоклип към песента "Cyber Pervert" от актуалния им албум “Eufobia” [!]

20 March 2018
Иде ВЕЛИКДЕН и Музикална компания Wizard активира 3-те +1 приятелски промоционални кампании отново за всички меломани [!]Иде ВЕЛИКДЕН и Музикална компания Wizard активира 3-те +1 приятелски промоционални кампании отново за всички меломани [!]

19 October 2017
*** IRON MAIDEN - THE BOOK OF SOULS:  LIVE CHAPTER 2CD/ 3LP с изпълнения на живо, записван две години, излиза на 17-ти ноември! Поръчайте сега: IRON MAIDEN - THE BOOK OF SOULS: LIVE CHAPTER 2CD/ 3LP с изпълнения на живо, записван две години, излиза на 17-ти ноември! Поръчайте сега:

7 April 2017
*** Продължават концертните набези на Eufobia [!] Подробности: Продължават концертните набези на Eufobia [!] Подробности:

12 October 2016
*** EUFOBIA издават нов албум на 31-ви Октомври, пускат 2-ри клип и ще свирят в Петък 14-ти в клуб Mixtape 5 [!] EUFOBIA издават нов албум на 31-ви Октомври, пускат 2-ри клип и ще свирят в Петък 14-ти в клуб Mixtape 5 [!]

15 May 2016
Концерт/ промоция на дългоочакваният албум на FANFAR на 21 Май в клуб Live & Loud  [!]Концерт/ промоция на дългоочакваният албум на FANFAR на 21 Май в клуб Live & Loud [!]

12 April 2016
*#* Наближава ВЕЛИКДЕН и Музикална компания Wizard активира 3-те приятелски промоционални кампании отново за всички меломани. Нова промоция за ВИНИЛИ [!] Наближава ВЕЛИКДЕН и Музикална компания Wizard активира 3-те приятелски промоционални кампании отново за всички меломани. Нова промоция за ВИНИЛИ [!]

12 December 2015
*** На 19-ти Декември (Събота) излизa ПОСЛЕДНИЯТ брой # 125 на Про-Рок. R.I.P. [!] На 19-ти Декември (Събота) излизa ПОСЛЕДНИЯТ брой # 125 на Про-Рок. R.I.P. [!]

5 October 2015
На 10-ти Октомври (Събота) излизa новият брой # 124 на Про-Рок [!] Съдържанието накратко:На 10-ти Октомври (Събота) излизa новият брой # 124 на Про-Рок [!] Съдържанието накратко:

9 July 2015
На 15-ти Юли (Сряда) излизa поредният брой # 123 на Про-Рок [!] Съдържанието накратко: На 15-ти Юли (Сряда) излизa поредният брой # 123 на Про-Рок [!] Съдържанието накратко:

8 May 2015
На 12-ти Май (Вторник) излизa новият брой # 122 на Про-Рок [!] Съдържанието накратко: На 12-ти Май (Вторник) излизa новият брой # 122 на Про-Рок [!] Съдържанието накратко:

27 April 2015
*#* Mагазинът на Музикална компания Wizard ще работи на Първи Май и Гергьовден със съботно работно време [!] Подробности : Mагазинът на Музикална компания Wizard ще работи на Първи Май и Гергьовден със съботно работно време [!] Подробности :






 

CD List DVD List LP List Merchandise List
критерии:

UNIA
SONATA ARCTICA
"UNIA"
Melodic Metal
ОНЛАЙН МАГАЗИН
SONATA ARCTICA:

SONATA ARCTICA
"UNIA"

Автор: Warrior Of Ice
Оценка: 7

Най-лесно е новият албум на финландските пауър метъл герои Sonata Arctica да бъде отхърлен набързо като провал. Това бе поне моята първоначална реакция след досега с “Unia”. Когато това, което очакваш да е един от гвоздеите на годината, се размине с надеждите, при това заобикаляйки ги на повече от почтителна дистанция, разочарованието е единственият естествен отклик. Ако беше издаден от някоя дебютираща формация, записът несъмнено би пожънал щедри суперлативи, но като за пети опус на група от класата и с името на Sonata Arctica, трудно може да се нарече задоволителен.

Това, което прави може би най-лошо впечатление, е почти пълната липса на приемственост. “Unia” звучи така, сякаш “Reckoning Night” никога не е бил записван. Този “Reckoning Night”, който беше абсолютен връх в творчеството на финландците със своите разгърнатост, динамика, техничност и разнообразие. Малко от това откриваме в наследника му, следващ съвсем различна идейна насока. Необяснимо, поне на пръв поглед, изглежда решението на Tony Kakko и компания да изоставят постигнатото с немалко усилия дотук за сметка на едно далеч по-баладично и предсказуемо звучене, което вероятно би било адекватно след един “Winterheart's Guild”, но не и сега. Песните, в огромната си част, звучат някак вяло и твърде меланхолично дори за тази банда. Простичкият факт, че липсва макар и едно истински бързо и мощно парче, обезсмисля до голяма степен определението “пауър метъл”.

Ала въпреки всички изложени негативи, “Unia” си остава задължителен за феновете на групата, а дори и на северняшката школа въобще. Защото е болезнено искрен. Защото е смел, изпипан и изготвен с единствения оглед да отговаря на търсенията на самите музиканти. Запазена е характерната покъртителна емоционалност, а вокалите на Tony са ако не най-добрите в кариерата му, то поне неотстъпващи с нищо на тези в предишните творби. Достойнствата на новите композиции се разкриват напълно едва след продължително слушане, но търпението се отплаща, като вади наяве една не толкова очевидна истина: петимата не са се изложили, а само са отказали да се съобразят с външни очаквания и нагласи. Дори да не е шедьовър, в който да се влюбиш и да не можеш да спреш да слушаш в продължение на месеци, “Unia” е много професионално реализиран, хомогенен и стойностен албум. Също така, това вероятно е и необходим етап в развитието на групата и ми се ще да вярвам, че ще отвори вратата към един нов и още по-силен период за Sonata Arctica.


Ревюто е предоставено специално за музикална компания Wizard
от: www.metal-world.info


SONATA ARCTICA
"UNIA" - 2007
Label: Nuclear Blast
Track List: 01. In Black and White
02. Paid in Full
03. For the Sake of Revenge
04. It Won't Fade
05. Under Your Tree
06. Caleb
07. The Vice
08. My Dream's But a Drop of Fuel for a Nightmare
09. The Harvest
10. The Worlds Forgotten, the Words Forbidden
11. Fly with the Black Swan
12. Good Enough Is Good Enough
Line-up: Tony Kakko - Vocals
Jani Liimatainen - Guitars
Marko Paasikoski - Bass
Tommy Portimo - Drums
Henrik Klingenberg - Keyboards
Discography: Ecliptica - 1999
Successor EP - 2000
Orientation EP - 2001
Silence - 2001
Songs of Silence - Live in Tokyo - 2002
Winterheart's Guild - 2003
Takatalvi EP - 2003
Reckoning Night - 2004
The End of This Chapter (Best of/Compilation) - 2005
For the Sake of Revenge (DVD/Live album) - 2006
The Collection 1999-2006 (Best of/Compilation) - 2006
Unia - 2007
Band Website: http://www.sonataarctica.info





 
ГОЛЯМО НАМАЛЕНИЕ :: РАЗПРОДАЖБА
  РАЗПРОДАЖБА  


ILLUD DIVINUM INSANUS LTD. STARPACK (CD METAL BOX)
MORBID ANGEL
"ILLUD DIVINUM INSANUS LTD. STARPACK (CD METAL BOX)"



ILLUD DIVINUM INSANUS - THE REMIXES (2CD)
MORBID ANGEL
"ILLUD DIVINUM INSANUS - THE REMIXES (2CD)"



FROM THE VAULTS VOL.1  (CD)
KYLESA
"FROM THE VAULTS VOL.1 (CD)"



EXHAUSTING FIRE DELUXE EDIT. (DIGI)
KYLESA
"EXHAUSTING FIRE DELUXE EDIT. (DIGI)"



A YEAR WITH NO SUMMER LTD. EDIT. (DIGI)
OBSIDIAN KINGDOM
"A YEAR WITH NO SUMMER LTD. EDIT. (DIGI)"



AEALO (CD)
ROTTING CHRIST
"AEALO (CD)"



THE REPENTLESS KILLOGY (BLURAY)
SLAYER
"THE REPENTLESS KILLOGY (BLURAY)"



DECADES: LIVE IN BUENOS AIRES (2CD DIGI)
NIGHTWISH
"DECADES: LIVE IN BUENOS AIRES (2CD DIGI)"



SYMPHONIC TERROR - LIVE AT WACKEN 2017 LTD. BLURAY-EDIT. (BLURAY+2CD DIGI-BOOK)
ACCEPT
"SYMPHONIC TERROR - LIVE AT WACKEN 2017 LTD. BLURAY-EDIT. (BLURAY+2CD DIGI-BOOK)"



MANIC IMPRESSIONS VINYL RE-ISSUE (2LP BLACK)
ANACRUSIS
"MANIC IMPRESSIONS VINYL RE-ISSUE (2LP BLACK)"



BERSERKER (CD)
AMON AMARTH
"BERSERKER (CD)"



THRONE OF THE GOAT WHITE VINYL 1997-2017 VINYL (LP)
TSJUDER
"THRONE OF THE GOAT WHITE VINYL 1997-2017 VINYL (LP)"



MANIC IMPRESSIONS RE-ISSUE (DIGI)
ANACRUSIS
"MANIC IMPRESSIONS RE-ISSUE (DIGI)"



THE GOD-SHAPED VOID (CD)
PSYCHOTIC WALTZ
"THE GOD-SHAPED VOID (CD)"


Намерете ни във Фейсбук
Profile Partners Artists News Releases Shop Music Interviews Reviews
© 2001- 2020 Wizard LTD. All rights reserved. :: Общи условия
Created by luciuz :: Development by luciuz & One of the Wizards RSS News RSS News RSS News RSS Shop RSS News RSS Releases RSS News RSS Reviews